Så har man “set” det med!

Nu skal du høre om en fantastisk oplevelse jeg havde her for et par dage siden i toget. Det er en ganske almindelig mandag eftermiddag, og jeg er på vej hjem i toget fra Valby. Toget var proppet allerede da jeg stod på, og det blev ikke mindre proppet jo flere stationer vi kom til. Jeg står der hvor dørene også åbner, hvor der kan stå ret mange fandt jeg ud af. Der står så også en blind mand, med førehund som ledsager. Det er ikke noget særsyn, men det jeg så får oplevet er noget der fanget min opmærksomhed. Han står og pakker sit headset ud med fingrene, altså som blind. Han er hurtig til at vikle det ud, set udfra at han faktisk er blind. Han får så fundet sin iPhone frem, og sætter stikket i. Så slår det mig, at han self. bruger headset, fordi der sikkert er en stemme der fortæller hvad han “ser” og trykker på.

Jeg står helt paf, og totalt imponeret over hans evner,  og over at udviklingen med teknologi faktisk er nået dertil. Hvor blindhed faktisk ikke er nogen begrænsning for om man kan bruge mobil, computer og andet. Ikke fordi det lige præcist er en iPhone han bruger, men blot den kendsgerning, at vi er nået så langt at man som blind, faktisk kan bruge flere redskaber end blot blindestikken til at gå rundt med.

Vi skulle tilfældigvis ud på samme station, og jeg lagde mærke til at alle gav ham masser af plads. Selvom mange af de mennesker i toget sikkert havde travlt med deres mobiler, aviser og cykler. Så kunne jeg mærke en ubevidst stemning af at “Han skulle da have plads og hjælp” – Det varmede mit hjerte, og jeg åbnede da også døren for ham og holdt den for ham. Så han kunne gå igennem med sin hund, uden at skulle bede om hjælp. Det var ikke noget jeg tænkte særlig meget over.

Jeg synes det er fantastisk, at mærke den hjælpsomhed, forståelse og medfølelse man ubevidst oplever. Jeg sad efterfølgende i min bus og smilede ved tanken om at hvis jeg selv var blind. Så ville jeg også 100% tro naivt på at folk omkring mig ville hjælpe mig i min færden. Sådan er vi nemlig i Danmark.

Jeg har valgt at undlade et billede i dette indlæg.  Så dette indlæg må i altså læse uden, desværre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *