BogForum i Bella Center.

2013-11-09 13.13.25Lad mig lige gøre det helt klart!
Jeg har aldrig været på et bogforum før, og jeg har ikke læst en bog helt færdig i næsten 10år.

Så da jeg så reklamen om et Bogforum i Bella Centeret var min første tanke. “Det er ikke lige mig!”
Jeg kom dog på andre tanker, efter at havde skrevet lidt frem og tilbage med boglæsere på Twitter.

Jeg fik lyst til at finde ud af om et bogforum kunne skabe en inspiration for mig til at læse bøger igen. Så jeg planlagde at jeg lørdag ville tage ud og se hvad sådan et bogforum kunne friste med.

På vej derud havde jeg 10.000 tanker om hvad jeg ville, og hvad jeg kunne forvente at dette arrangement. Prøvede ligsom at forberede mig mentalt på det hele, selvom jeg ikke anede hvor stort sådan et bogforum kunne være. Havde faktisk også indimellem lyst til at springe ud af Metroen på en station før Bella Center for at tage hjem igen. Jeg fik mig dog helt derud, og kunne allerede ved Bella Center Metrostation mærke at der ville være pænt mange mennesker.

Endelig var jeg der og betalte indgang. Trak vejret dybt, lukkede mine øjne og tænkte: “Så er det nu Mathias, kom så!” og så gik jeg ind i bogjunglen.

Bøger, bøger og atter bøger!

foto (2)

Jeg vidste godt at der ville være mange bøger tilstede, men synet gjort mig alligevel overvældet. Jeg mistede komplet orienteringen med det samme, og måtte stå 5 minutter og kigge rundt og danne mig et overblik. “Hvad er det du har gået med til her?” fik jeg tænkt men tænkte så at jeg hellere måtte spænde ballerne sammen og kigge lidt rundt. Tage en bod af gangen, af dem som virkede mest interessante. Langsomt fik jeg ro på mig selv og kom hurtigt hen til en bod som var arrangeret af skuespillere som havde sat sig for at indtale et par historier på lydfil og lagt dem på nogle særlige USB-sticks. Det fangede hurtigt min interesse og købte en. Det at lytte til en historie virkede meget fedt synes jeg. – Hvis du synes det lyder spændende, så kan du gå ind på MomoLydbog og læse nærmere om det.

Jeg gik derefter videre, og fandt så et område hvor børnebøger og aktiviteter for børn var sat op. Jeg fik spottet et velkendt ansigt for mig, nemlig “Hr. Skæg” som senere ville optræde på Børnescenen. Jeg tænkte at det er nok det mest geniale træk man kunne gøre for at stimulere børn til at læse, lære og være nysgerrig overfor ord. Med et smil på læben over dette syn, dog jeg ind i en anden sal hvor der var opsat boder fra alverdens forlag og bogforhandlere.

Igennem de næste par timer fik jeg tjekket mange spændende boder igennem, fik en masse spændende brochure ned i min pose samt et par gratis aviser og kuglepenne. Der var mange (for mig) ukendte forlag samt bogforhandlere tilstede, men også Gyldendal, Saxo.com og andre velkendte navne var at se.

Jeg fik købt mig en bog

2013-11-09 14.57.04

Jeg havde egentlig ikke planlagt at købe en bog den dag, men det blev fristet af en bod med diverse tegneserier, plakater med TinTin og andre ting fra især min barndom. Der faldt jeg over en samling Jumbobog som kostede 25kr. – det er måske ikke den sværeste bog at læse, men jeg synes at den skulle med hjem. Andre bøger var da også fristende, men de kan så blive mulige ønsker til fremtidens jul og fødselsdage. Der var f.eks mange portrætbøger, bøger med digte og bøger der skaber ekstremt stor opmærksomhed.

En af dem som fik ekstremt meget opmærksomhed var Yahya Hassan pga. hans bog med digte om hans opvækst og syn på familien og ikke mindst troen han er opdraget med.  Jeg oplevede ham på messen hvor han fremsagde nogle af sine digte. Det var en meget speciel oplevelse. Både det at høre hans ord, som var stærke og meget direkte. Hans måde at fremsige dem på var også ret speciel.

Bøger via iPhone og iPad

På messen var der forskellige boder, hvor der blev udstillet iPad´s med mulighed for at prøve at læse bøger på. F.eks Mofibo som giver de interesserede mulighed for at læse alle de bøger de kan og vil for 99kr. om måneden. Det er, for mit vedkommende, en smule højt i pris når man tænker på hvor lidt jeg læser samt at jeg har en langsom læsehastighed som gør at jeg er længere tid om at læse en bog igennem end så mange andre. Der er dog mulighed for at prøve 1. måned gratis uden binding, og det er jeg selv i gang med pt. – Jeg er begyndt at læse f.eks “Testamentet” af Anne Linnet” og den føromtalte bog med Yahya Hassan. Dette var blot en ud af mange firmaer som tilbyder den slags bogadgang.

Genialt tilbehør!

2013-11-09 14.29.49

Det var ikke blot bøger som var i fokus på messen, nej også tilbehør til boglæsningen var mulig at finde. Jeg var tæt på at falde for denne “bogsækkestol” som jeg vil kalde den, men den hedder oprindeligt “Bookseat” – som især er god at bruge hvis man læser en ordenlig mursten af en bog og vil undgå at den tabes ned i ansigtet hvis man skulle finde på at læse inden man sover. Den kan også bruges som alm. aflastning hvis man skulle have gigt i hænder og fingre eller blot skal have frie hænder i studielæsningen ved flere bøger åbne! Den koster 299kr. og selvom det måske er en høj pris for sådan en lille sag, så tror jeg den vil være pengene værd! Det er et oplagt julegaveønske.

Justin Beiber og One Direction var der også!

2013-11-09 15.12.32Selvom det ikke var dem selv personligt der var på messen, så var der lagt op til at deres fans kunne se nærmere på bøger, og andre udgivelser af deres idoler. Der var ingen skrigende piger, men selv voksne mennesker kom forbi og skulle da lige tjekke de forskellige ting ud. Jeg tænkte, da jeg gik forbi, at det var et godt træk at tage den form for bøger og idoler med. Så der var noget for de unge mennesker.

2013-11-09 13.50.49

Ved Gyldendals område var der udstillet en pæn portion portrætbøger. Både selvbiografier og portrætter som andre har skrevet om en person. Spændende personer, som på overskriften nemt kan få folk til enten at vende om på hælen og gå væk, og dem som skaber bare en lille form for interessant mystik om sig selv. Deriblandt så jeg en bog om Pia Kjærsgaard, som jeg måske ikke selv kunne finde på at købe, den virkede ikke desto mindre fristende og spændende da man får et indblik i hvordan hendes opvækst og liv generelt har været.

Scener til samtale

 Rundt på messen var der opstillet forskellige scener, så folk kunne høre samtaler med udvalgte forfattere og skribenter. Der var noget for enhver at lytte på. Jeg brugte dog selv mest tid på at gå rundt og tjekke boder og bøger.

 

Alt i alt en spændende oplevelse, som jeg helt sikkert skal ha igen næste år!

2013-11-09 13.42.28

Så hvis du, ligsom jeg, ikke har læst længe og har fået bare en dråbe blod på tanden. Så tag chancen, gå hen på dit bibliotek eller tag turen til en af de mange boghandlere rundt om i Danmark. Der er helt sikkert en bog for din smag, niveau og pengepung!

Jeg håber du har nydt at læse dette indlæg og måske fået inspiration til at komme i gang med at læse. Hvis du skulle finde en bog du vil læse, har en kommentar til indlægget – så må du meget gerne skrive det herunder. Det var alt for nu, tak fordi du læste med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *