Det smukke ved Danmark er..

Jeg har nu den ære at give blogplads og fokus til en superdygtig blogger, anmelder og i det hele taget en dygtig skribent. Hans navn er Søren Bojsen, og han vil nu tage jer med ud på en lille sanselig rejse. Vi skal ikke langt væk, blot ud i det danske vejr. Hvornår har du sidst virkelig fornemmet hvordan det danske sommervejr er for dine sanser? – Søren Bojsen har selv en blogside,  www.SoerenB.dk – Hvor han blogger om mange forskellige emner, tanker og erfaringer. Læs indlægget, og kommenter gerne på det i en kommentar.

 

Smuk udsigt i Danmark

Jeg smutter ud af min hoveddør mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag, og hver gang lytter jeg til de brusende bøgetræer, der står i skoven nær mit hus. Nogen gange er de sure, og andre gange er de glade. Det afhænger af, hvor kraftigt vindene strømmer hen mod dem. De minder i længden om os mennesker.

Vi bliver trætte af at køre på cykel, hvis der er modvind. Vi bliver trætte af at gå i skole eller på arbejde, hvis det hele tiden regner. Det smukke ved Danmark er dets spontane vejr og dens årstider. Vi har ingen anelse om, hvad vejret byder på de næste par dage, men vi har en formodning om, at meteorologerne har ret, når de giver os vejrudsigten i Danmark. Vi kan dog aldrig være hundrede procent sikre, fordi at vejret skifter hele tiden.

Den danske sommer er dog ét af de bedste steder, man kan opholde sig i den varme årstid. Jeg lægger mærke til blomsterne, der smiler af glæde. Jeg kigger på de åbne marker, som af og til er så tørre, at de ligefrem skriger efter en stor og våd regnskylle, og når regnen endelig falder, smiler de igen, og alt er godt igen.

Jeg ser det smukke Danmark, der er mit hjemland. Hvis jeg var vokset op i Australien, ville jeg lægge mærke til forskellighederne i landskabet og årstiderne. I Australien fejrer man Jesus’ fødselsdag i 25-30 graders varme, og typisk tager man lige et par timer på stranden, men i Danmark skal vi rende rundt med huer og handsker, men det giver en tryghed og hygge, når det danske vejr er sådan. Jeg synes generelt, at det er sjovere at holde jul i Danmark, fordi vejret er koldt, men hyggeligt.

Smuk. Smukkere. Smukkest. Sidst finder vi Danmark. Det smukkeste land i hele verden. Det land, hvor vejret er det mest diskuterede emne, hvis vi altså ikke snakker om politik. For mig er Danmark det smukkeste land, der findes. Vi har vejret, vi har frihed, og vi kan gøre, lige hvad vi vil. Jeg vil altid være stolt af at være dansker. Godt nok er vi et meget lille land med næsten 6 millioner indbyggere, men vi står sammen og vi respekterer hinanden.

Jeg ved godt, at det danske vejr kan være meget belastende til tider, men vi skal bare være glad for, at det er her. Hvis vi ikke havde det vejr, som vi har nu, ville det være et helt andet Danmark, der ville blive vist i tv-avisen. Et Danmark som ikke er ægte. Tænk over hvilke ulemper, der ville være, hvis solen skinnede dag ud og dag ind; der ville ikke være nogen vandpytter, som man kunne hoppe i. Man ville ikke kunne kaste med snebolde, og sidst men ikke mindst, ville markerne blive ramt af tørke. Jeg kan næsten ikke forholde mig til de ting, som vi ville blive forhindret af, hvis vejret var anderledes i Danmark.

Duften af regnvejr. Duften af blomster. Følelsen af at solen bager på min arme. Følelsen af at snebolden rammer mig i baghovedet, og sneen stille og roligt smelter og glider ned på min ryg. Jeg bliver ramt af kærlighed. Kærlighed fra den øverste magt, der har kreeret hele Jorden. Styrken fra sneboldene, solen, blomsterne og regnvejret er enormt, og man kan ikke andet end at elske det. Jeg ved godt hvorfor, og så alligevel ikke, for der er så mange ting, som spiller ind.

I dag er det gråt, men jeg ved inderst inde, at der er den flotteste klare blå himmel over de grå skyer. Så blå en himmel, at man næsten tænker på det krystalklare vand i de sydlige lande. Men pludselig bliver der skabt et lille hul i de grå skyer, og solen bryder med al sin kraft igennem, og lyser haven op. Græsset bliver grønnere, og skinner næsten helt i øjnene. Det får mig til at tænke på sommer.

Så er jeg tilbage igen. Jeg står lige foran hoveddøren. Det eneste jeg mangler, før jeg kan forlade huset, er min cykelnøgle. Da jeg åbner døren, vender de samme sanser tilbage. Duften af blomster. Duften af ren luft. Lyden er bøgetræer. Det er smukt. Danmark er smukt. Danmark er mit fædreland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *