Græsset er altid grønnere

Er du jaloux på din nabo´s grønne plæne?

Kender du udtrykket: “Græsset er altid grønnere på den anden side af hækken.” ?

Det gør jeg i hvert fald, og jeg er selv faldet for den. Jeg har også kigget på andre, og tænkt. Gid det var mig der havde den der fede bil, den lækre lejlighed eller ønsket at man nemt kunne score pigerne.

Vi kigger altid på andre, og måler sig med dem. Tror ikke at nogen på denne jord, kan sige de ikke har haft tanken eller følelsen af at ville ønske de havde noget andre havde, eller ønsket at de var rige så de kunne købe alt det de ønskede.

Men hvornår ville man føle at man var nået til det punkt, hvor man faktisk ikke havde brug for at måle sig med andre. Både materialistisk, men også personligt. Mobning er noget skidt, det kan vi nemt blive enige om. Dog synes jeg også at vi skal se mobningen fra den anden side. Mon den der mobber har det godt inderst inde, når vedkommende gør andre ondt.

Jeg er selv en af dem, der blev mobbet igennem folkeskolen. Jeg ved hvordan det er at blive mobbet, og præget på den måde. Jeg har dog måtte kigge over på den andens handlingsmønster for at komme nær det der kaldes tilgivelse, og forståelse for hvorfor vedkommende gjorde dette imod mig.

Nok om mig, det jeg vil frem til er et håb om at jeg selv kan, og andre vil komme til at nå. Er at kunne se den anden, som endnu et menneske der ikke har det godt. Selvom mobningen gør at vi “mobbeoffere” ofte sætter ondskab stemplet på personen der gør os ked via mobning. Jeg har lært selv, at jeg måtte prøve at finde en mulig forklaring på hvorfor mobberen gjorde som er sket.

Græsset er ikke altid grønnere i naboens have, du har måske bare glemt at du også mangler at lægge græsfrø i din egen jord.

 

Det kræver tid at nå målet.

Det kan kræve en stor potion tid, tanker og samtale med andre (man stoler på) om dette. Det kan evt. være en coach, psykolog eller ven. Det kunne jo være at man på den måde, kunne finde bare en lille flig af tilgivelse for vedkommende og på den måde komme videre i livet. Jeg er ikke selv i mål, men det at jeg har fået den måde at tænke på. Har gjort at jeg faktisk nærmere mig noget der minder om et mål for at lægge fortiden bag mig, og komme videre.

Så kære venner, lad vær med at se på andres rigdom, i forhold til jeres. Jeres liv bliver ikke mere rigt af at hade andres lykke, og pege fingre af at andre har det godt med deres liv og succes. Det som der virkelig sparker røv for din egen selvtillid blomstring er at sige. Hvordan bliver du lykkelig? Hvad skal der til for at gøre dig lykkelig, uden at du skal kopiere andres køb, valg af job og måde at leve sit liv på.

Se indad, og vælg dine veje selv. Det kunne jo være at du fandt lykken et helt andet sted end den du sidder og peger fingre af, blot fordi vedkommende har fundet lykken.
Græsset er ikke altid grønnere i naboens have, du har måske bare glemt at du også mangler at lægge græsfrø i din egen jord. 😉

Så kan din indre blomstre folde sig ud!

Lad den gro og blive stærk

One Response to Græsset er altid grønnere

  1. j. Have says:

    Ja, græsset er jo faktisk ofte slet ikke grønnere på den anden side – men det kan godt se såddan ud på afstand! Tit slåes “de andre” jo med mange af de samme problemer, som man selv går og tumler med – det kan man bare ikke se, fra ens eget udgangspunkt. Så jeg vil give dig helt ret. Det gælder om at fokusere på sig selv og sine egne ønsker, krav og behov. Så vil man kunne se, græsset i sin egen have vokse sig stort og stærkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *