Hr. Skæg – Glæden stråler!

skaag2-440x294

Fotokilde: www.musiker-boersen.dk

Alle børn kender ham!

Der findes en høj fyr med cykelstyrsoverskæg så langt at han næsten træder i det med sine fødder. En glæde der smitter af på alle, både voksne og børn. Han lære børnene at forstå alfabetet, tal og meget andet. Jeg må indrømme at, selvom jeg ikke har børn selv, så er jeg 100% sikker på at de også havde siddet klistret foran skærmen hver gang der var et program med ham.

Hans navn er Hr. Skæg som blev til en figur i 2008 hvor DR kontaktede ham og spurgte om han ville komme til casting til en rolle som skulle vise sig at være nærmest skabt til Mikkel Lomborg – som Hr. Skæg hedder i virkeligheden.

Børn gør store øjne, smiler og hopper af begejstring når de ser ham på skærmen. De kender alle sange og de er trygge ved ham. Han er deres ven, også når det handler om at formidle det at lære bogstaver og tal. Selvom mange børn elsker ham så står mange unge og især også forældre og smiler imens Hr. Skæg optræder på scenen i stormagasiner. Ikke siden Bamses Billedbog har DR skabt en større succes en Hr. Skæg og det siger en del.

Jeg selv personligt, synes han er en genial opfindelse. Jeg følger ham på Facebook og smiler når jeg ser ham på TV når jeg lige får zappet forbi hans programmer. I mine øjne kan der nærmest ikke sættes en eneste kritisk finger på hans væremåde og eksistens.

Nu tror du måske dette er et sponseret indlæg, men næh nej!
Jeg synes at han fortjente at komme frem på min blogscene og få den ros han fortjener.
Selvom jeg ikke selv har børn, så holder jeg af ham.

11156323_10153255416944882_8205440116020632815_n

Lånt fra Mikkel Lomborg’s egen FB profil

For at komme tilbage til start så kan man sige at DR reddet Mikkel Lomborg fra et stort mørkt hul. Han var netop blevet forladt af sin daværende kone igennem 6 år – heldigvis skulle DR, som tidligere skrevet i indlægget, bruge en fyr til rollen som en langskægget børnefigur. Det blev så til Hr. Skæg og den rolle har siddet klistret til ham siden dengang. I dag er han blevet gift påny med Neeni og blevet far til en lille pige.

Jeg håber at Hr. Skæg stadig er aktiv når jeg får børn, men hvis det ikke er tilfældet så vil jeg i hvert fald gøre mit til at mine børn får lært ham at kende. Både sengene, programmerne og bare ham som figur. Han er en legende på ligefod med Bamse og Kylling i min verden. Tak til Mikkel Lomborg for at tage Hr. Skæg rollen til dig og tak til DR for at caste lige præcist Mikkel til rollen. Lige nu sidder jeg faktisk og lytter til “Skæg med bostaverne” på Spotify. Mest for at komme i stemning til at skrive dette indlæg. Jeg tager mig selv i at rocke min fod i takt til sangen.

Om du er barn eller voksen (med barnligt sind) så vil du elske Hr. Skæg.
Så hvis du ikke ved hvem han er, så ved du nu lidt mere og Youtube er også proppet med mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *