Ind og se giraffen!

“Wauw, der er virkelig sket noget siden sidst!” – Det var min allerførste tanke og sætning jeg sagde da jeg kom ind i Zoologisk have og kunne spotte de nye ting der var blevet bygget i den skønne have. Isbjørnen har fået et nyt område, som både tilgodeser os tilskuer og dyret selv. Jeg var virkelig imponeret, og det fortsatte faktisk rundt i hele haven. Elefanterne har også fået nyt hus og bedre omgivelser af færdes på. Mange ting var som da jeg var barn, men  dejligt at se at der også sker nye ting. Vejret var flot og dog en anelse koldt. Det kunne man dog ikke se på publikumstrømmen i Zoo. Det var ret mange derinde, og de fleste kunne spottes omkring Isbjørnenes nye faciliteter – “Den Arktiske Ring”

Det var især en kæmpe oplevelse at gå ned i dybet og opleve det hele fra bunden af vandet. Ja det passer faktisk!

Det gav et sus i maven at træde ind i det gennemsigtige glasrør som er placeret under vandet. Det er ikke spor farligt, da glasset man er omgivet af er så tykt at ikke engang en isbjørn kan slå det i stykker. Så man kan trygt være der.

BdJQlMEIcAEd3YmHvis man har fået nok af at være “under vand” kan man enten gå ovenpå igen hvor man kan opleve Isbjørnene under åben himmel, eller man kan gå videre fra dybet og hen til en spændende udstilling om hvordan det er at være isbjørn. Jeg skal helt sikkert herind igen med mit kamera og prøve at tage et skud af en isbjørn nede i den gennemsigtige tunnel. Det kunne være så fedt at opleve!

Elefanterne har også fået nyt område og nyt hus bygget. Det ser rigtig flot ud. Det vil tage næsten en roman at beskrive det hele, men jeg kan i hvert fald anbefale dig at besøge Zoo. Der er mange ting at se, selv på en grå og trist dag.

Jeg har altid været meget fascineret af elefanterne. De er kæmpe store men har en ufattelig gode sanser. Det at de er store gør også at jeg ikke lige skal tæt på dem. Jeg har det med elefanter,  som med heste. De er smukke på afstand!

I det gamle anlæg gik en hunisbjørn rundt, da man tror hun er drægtig og derfor skal gå for sig selv indtil hun evt. føder. Det virkede lidt ensomt, men det er heldigvis kun for en periode.

Vi kom også forbi girafferne, som var ved at få noget at spise og samtidig stod og varmede sig i deres hus. Jeg var heldig at få et sødtDSC_0094 billede af dem inden mit kamera begyndte at dugge. Der stod mange mennesker derinde, det der tiltrækker er nok det at man kommer så tæt på dem.

Årskort blev købt, så nu har jeg en mulighed for at komme igen flere gange i løbet af året og øve mig i at tage nogle fede skud med mit kamera. Det er en af grundene til at jeg investere i kortet.

Som barn husker jeg Zoologisk Have som et sted med spændende dyr og jeg nød at være derinde. Efterhånden som jeg er blevet mere voksen er mine besøg i Zoo blevet mindre. Nu hvor jeg har købt mig et spejlreflekskamera, så følte jeg at tiden var inde til at komme lidt mere derind, fordi jeg føler at der virkelig er muligheder for at skyde nogle fantastiske billeder af dyr og deres omgivelser man ikke lige oplever andre steder.

DSC_0086Jeg mødte en professionel fotograf, der havde taget billeder i Tivoli igennem 10år. Det var utrolig spændende at høre ham fortælle om hans erfaringer. Han gav mig også et par små fifs og tricks til hvordan jeg tog bedre billeder af især dyr bag tremmer og hegn. Det gik jeg så videre med i haven og prøvede af. Det var svært men fik det til sidst til at virke sådan nogenlunde.

Dette foto er taget igennem et meget tæt gitter og jeg er ganske tilfreds med resultatet selvom jeg stadig har meget at lære endnu. Utrolig spændende dag i Zoo, og glæder mig allerede til næste gang jeg skal besøge den skønne have med en masse herlige dyr. Hvis du også har gode erfaringer med at tage billeder af dyr, eller har fået blod på tanden. Så skriv endelig en kommentar. Zoologisk have kan klart anbefales som motiv.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *