iPhone 5 er en realitet!

Photobucket

Byd velkommen til iPhone 5. 

Den har været længe undervejs. Rygterne har været massive og præget snakken om hvordan den ville komme til at se ud. Den 12. sep. viste Tim Cook så iPhone 5 frem for første gang.

Det er på mange måder en spændende opgradering de kommer med. Selvom mange af rygterne faktisk talte sandt, så ændrer det ikke på, at mange allerede har skrevet sig op til at få den. Jeg vil i dette blogindlæg fortælle ganske kort om nogle af de fede nye features og designmæssige ændringer.

Udvikling – Både udenpå og indeni.

Photobucket

iPhone 5 kan friste med nyt design. Dog minder den pr. første øjekast meget om sin forgænger. Både hvordan selve ikonerne, de såkaldte “apps”, står på skærmen og den runde tilbage-knap sidder stadig i bunden. Dog har dens cam fået en ny plads over samtalehøjtaleren. Bagsiden er dog skiftet fra glas til aluminium, hvilket jeg personligt synes er en positiv udvikling, da jeg ikke synes godt om at den på ingen tid, bliver fyldt med dumme fedtfingre. Umiddelbart tror jeg kun de brugte glas til bagsiden, af ren designer kunsttankemæssige årsager.

Derudover har Apple formået at gøre iPhone 5 tyndere end sin forgænger; 7.6 mm tynd er den. Det vil altså sige den er blevet 18% tyndere end iPhone 4S. Jeg synes at på dette punkt, sparker Apple virkelig røv når det gælder udvikling og forbedring. Det er utroligt at se hvordan de gang på gang kan gøre iPhonen tyndere og bedre.

Designet har som sagt fået en tur på tegnebrættet. Skærmen er nu 4″ og det ses ved at skærmen er blevet væsentligt højere. Bredden er den samme, da Apple har fundet ud af, at bredden er perfekt for en hånd at gribe om. Derudover har man sat indgangen til lydstikket i bunden i stedet for i toppen, og så har man sat 3 mics i den hvor iPhone4/4S har 2.

Photobucket

iPhone 5 kommer med iOS6

iPhone 5 kommer på markedet d. 28. september i Danmark med iOS6, og jeg må da sige, at udfra det jeg har set, så kan vi godt glæde os mega meget til at denne opdatering bliver frigivet. iOS6 kommer med forbedret maps funktion, facebook er fuldkommen integreret i systemet, så du nemmere og hurtigere kan poste fotos, links, film og meget andet ved hjælp af få klik. Det bliver nu også muligt at lave FaceTime opkald med almindelig signalforbindelse, altså uden du absolut skal være nær et WIFI netværk, for at få adgang til denne fordel.

Så mon ikke der bliver flere samtaler over FaceTime i fremtiden, nu hvor det kan foregå over alt, hvor der bare er forbindelse til et netværk. Her stopper forbedringerne slet ikke mht. opkald. iOS6 giver nemlig flere muligheder ved opkald – f.eks kan du afvise et opkald, og derefter ved et klik sende en automatisk besked til den der ringer dig op, så vedkommende kan få at vide, hvornår du evt. kan ringe op igen eller noget helt andet. Mulighederne er nærmest uendelige. Hvis du har flere end 1 genstand fra Apple (f.eks MacBook og iPhone 5) så kan Safari hjælpe dig med at fortsætte den handling på nettet, du netop var i gang med, selvom du skulle finde på at gå fra Macbook Pro til iPhone. Smart, det er det sgu!

Selvom du måske ikke lige køber iPhone 5, så skal du ikke gå skuffet rundt. iOS6 kommer også til andre iPhones end blot 5’eren. Disse modeller får iOS6:

Photobucket

Hurtig hjerne, nye redesignede ørebøffer – plus noget helt nyt!

Derudover så har iPhone 5 en A6 chip i sig, som gør at alt du laver på den, sker op til  dobbelt så hurtigt – ja, du læste rigtigt, op til DOBBELT så hurtigt!

Dette er self. uden at den æder dit batteri op, inden du når at sige “Apple”. Der bliver iPhone 5 også betydeligt forbedret. Ifølge Apple så skulle den nemt kunne holde til en dags brug. Det må man jo sige er en bonus, når man tænker på, at den faktisk kommer med endnu flere features end nogensinde før som faktisk burde dræne batteriet.

Herunder kan du se nogle hovedpunkter i forbedringerne der kommer i iPhone 5:

PhotobucketPhotobucket

Apple viste også noget helt nyt; nemlig deres nydesignede ørebøffer. Her har man testet en hel del menneskers øre, og fundet ud af hvordan øret egentlig opfanger lyden, og hvor selve den del der sidder i øret ikke føles ubehagelig stor at have i. Det er virkelig et godt håndværk – designmæssigt – men om den faktisk leverer lyden, ved vi først når de kommer på markedet. Så det bliver helt sikkert spændende at følge.

Photobucket

Det helt nye er, at iPhone 5 kommer til at køre på 4G netværket. Den del er lidt mere teknisk, end jeg kan forstå 100% – men så vidt jeg har kunnet forstå indtil videre, så betyder det faktisk at nogle mobilselskaber i Danmark IKKE endnu kan give købere af iPhone 5 adgang til den super lynhurtige netforbindelse, som iPhone 5 åbner op for. I USA jubler de, da alle (så vidt jeg ved) mobilselskaber giver adgang til dette. Dette er self. et slag i fjæset på de danske mobilselskaber, at vi snart også ser 4G mere udbredt i DK fremover.

Der er meget meget mere jeg kunne fortælle om mht. iPhone 5. Hvis du er interesseret i at læse mere om iPhone 5, så tjek Apple’s side om iPhone 5

Hvis du gerne vil se iPhone 5 i nogle spændende vinkler, så har jeg herunder samlet en række billeder af den. Med de ord vil jeg takke jer for at læse min lange forklaring på hvad der er i vente mht. iPhone 5 og iOS6

 

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket

One Response to iPhone 5 er en realitet!

  1. Anton Michelsen says:

    Man kan også vende den om og sige at alt hvad de nu har implementeret, har Android allerede gjort. Du kan få mere batterilevetid på en razr maxx, der er omtrent lige så tyk. Du har bedre hardware + større skærm på en HTC One X og alt i alt findes alt det Apple har lavet i forvejen, mens det først er nu hvor APPLE implementerer det, at alle fanboys jubler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *