Lær bogstaver og ord på en sjov måde (for børn!)

 

En god app til indlæring af bogstaver og små ord.

“LÆSEKODEN”

– En sjov og underholdende måde at lære børn om bogstaver og ordlyde!

Dette blogindlæg henvender sig nok mest til voksne med mindre børn, eller dig der måske har en søster eller bror der er snart skal starte i skole. Jeg fandt ved et tilfælde denne sjove og spændende app en sen aften jeg kiggede nysgerrigt rundt i app-store. Jeg synes den er så unik og god at jeg bare måtte tage den med ind i min blogside og fortælle jer om den.

Lige for tiden ønsker politikere at børnene lære at stave og sige bogstavlyde før de starter i skolen. – Jeg synes personligt at det er en okay ide, så længe man gør det på en underholdende og sjov måde. På den måde har man børnenes fokus og opmærksomhed i længere tid af gangen.

Jeg er personligt imod at børn får en mobiltelefon før de er mellem 8 og 10år. Der er self. fordele og ulemper ved det at børn får mobiltelefon før de lære at bruge en lommeregner, men hvis forældrene har en iPhone og henter denne app. Sætter sig ned med deres barn og hjælper dem i gang. Så gør de ikke bare børnene en tjeneste, men skaber også sig selv en god mulighed for at slå indlæring, underholding og en smule kvalitetstid sammen i en og samme handling.

Selvom barnet endnu ikke har lært at læse hele ord, så er knapperne lavet med farve sådan så knappen der skal trykkes på kan kendes/genkendes via dets farve, og det gør at selv de mindste børn også kan være med.

Herunder ses hovedmenuen i appén:

Her er den meget børnevenlige navigation.

 

 

 

 

 

 

 

og som det ses tydeligt, så er menuen lavet utrolig børnevenlig og nem at overskue. Der vinder denne app virkelig point i mine øjne. Jeg har ikke selv børn, men jeg kan nemt sætte mig ind i at dette virkelig er noget der er guld værd hos både forældre og barnet.

Der er både mulighed for at give de mindste og de større børn gode udfordringer i stavelse og bogstavslyd. Producenten bag skriver også i forklaringen inde på app-store at den henvender sig til børn op til 8 måske endda 10år.

Her under kan du se hvordan spillet ved hjælp at en pil-guide samt stemmevejledning, gør det nemt for børnene at forstå hvad man skal gøre:

Nemt at forstå for børnene.Nem og børnevenlig vejledning med stemme

 

 

 

 

 

 

 

Når barnet så har “skrevet” bogstavet korrekt, viser billedet på en god måde, og giver ros til barnet. Det synes jeg er utrolig vigtigt, for at give motivation til at gå videre til næste.

Dette ses herunder:

Vigtigt med ros.

 

 

 

 

 

 

 

“Læsekoden” som appén hedder kan findes inde på app-store og koster 24kr. – og jeg synes det er billigt når man tænker på hvor meget indlæring og bogstavsforståelse denne app egentlig giver til barnet.

Denne app er før købt af forældre og de har ros appén til skyerne, og flere har fortalt at deres barn virkelig nyder at bruge den. Jeg kan kun se denne app som en kæmpe stor succes og faktisk en unik mulighed for at udvikle barnets sproglige udvikling på en måde, så de er underholdt imens. – Mange af køberne håber dog at appen også vil udkomme med mulighed for tal og andre former for indlæring. Det kunne være fedt hvis producenten bag denne skønne app udviklede det endnu mere i den retning.

Dette var en kort forklaring og anmeldelse af appén som jeg mener alle forældre med iPhone og et barn der endnu ikke har lært bogstaver og ord, men som skal gøres klar til at begynde i skolen, er dette en perfekt mulighed for at gøre det på en underholdende måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *