Nostalgi

Tankerne flyver højt over et smukt landskab af minder, ord og ikke mindst musik som man husker. Noget der brænder sig fast i ens hukommelse. Smagen kanel på den varme risengrød. Sætningen “Køb bananer, her hos mig”. Smagen af et stykke “MiniMuh” chokolade. – Det hele fremkalder flashback fra fortiden som jeg elsker at mærke effekten på i kroppen.

Nostalgi er noget vi alle kender til, om vi så er 10 år eller 95 år. Det er det der fremkalder smil og indimellem våde øjne. Jeg elsker at blive mindet om de ting som var, altså dengang. Kald mig gerne følsom men jeg elsker virkelig den følelse det giver at tænke tilbage til noget som gjorde indtryk i livet.

B8dHHoqIUAAG0g4

Dengang da jeg var lille, drak jeg altid Solita.

Denne flaske og dets indhold får mig til at tænke tilbage på dengang jeg var en lille dreng. Jeg tror jeg var i børnehavealderen. Det er faktisk “bare” appelsinjuice” i en pæn indpakning, men det var det eneste jeg kunne lide hvis der var fødselsdag/familie-tamtam og de andre fik sodavand. Jeg kunne ikke lide brusen i cola, men det er jeg så efterhånden kommet efter siden.

DR har sendt en række programmer, “Hvem var det nu vi var?”, hvor der tages fat på et årstal og trukket nogle ting frem fra det år som betød noget for os dansere. Noget musik, sport, mode som gjorde indtryk. Jeg nyder virkelig at se det. Elsker når de tager fat på ting, som jeg ikke har hørt, set eller tænkt på i mange år. Pludselig springer det frem og giver mig smil på læben.

11142746_352557151620912_296234943_n

En tur i Tivoli

En tur i Tivoli kan også især fremkalde nostalgiske flashback. Det var der man bare kunne ha det sjovt, lege og være sammen med familien. Jeg elskede hvert sekund. Jeg nyder stadig at gå igennem den gode gamle have, også selvom jeg intet prøver eller køber. Bare det at gå derinde gør at jeg glemmer alt det sure i livet, regningerne der skal betales og alt det andet man går og grubler over i hverdagen. Det er mit frirum. Der kobler jeg af. Det er også stedet jeg næsten altid får taget et nyt spændende skud med kameraet.

Hagen ved at være så nostalgisk som jeg er, er at jeg ofte er lettere skræmt ved større forandringer, især dem jeg ikke selv har sat i værk. Der kommer min diagnose ADD også ind og præger mig. Jeg er blevet bedre til at håndtere “det nye” og ukendte men jeg har stadig, føler jeg, meget at lære i den retning. Hvad er nostalgi for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *