Oprydning på Instagram

Jeg ved ikke med dig men jeg har virkelig mange billeder på min Instagram profil. Jeg har brugt Instagram nærmest lige siden jeg fik min iPhone4S i marts 2012. Jeg dog også fornemme ved at kigge mit arkiv igennem at jeg er blevet bedre til at skelne mellem det som er “godt nok” til at komme på Instagram og så det man kan kalde “InstaCrap” – Jeg vil endda gerne indrømme at jeg i starten ingen kritisk sans havde for hvad jeg lagde op i starten. Det er så også grunden til at jeg nu har valgt at gennemse det meste af de billeder jeg har lagt op. Sortere i dem og slette dem jeg ikke føler er gode nok eller blot totalt ligegyldige.

Instagram Profil

 

Stil større krav til dig selv!

I takt med at jeg også har sat mig selv nogle større krav og set på mine valg at motiver med kritiske øjne er mine likes også blevet flere. Dog sætter jeg ikke udelukkende fotos ind på Instagram for at få likes, men jeg bruger dem som en måde at finde ud af om ens motiv og ide er noget andre også synes om. Jeg har indtil videre slettet omkring 80 billeder og jeg er slet ikke færdig. Når man ser på det faktum at jeg også havde over 700 billeder på min profil lige inden jeg begyndte min første omgang sortering og sletning. Så må man også sige at det er tvivlsomt at folk orker at rodde de mange billeder igennem for at se de ældste. Det orker folk sgu ikke!

2013-05-27 16.25.14

 

Så selvom man lavede et mega nice og flot billede for 6 mdr. siden så forsviner det lidt i mængden især når man (som mig) har nærmest spammet Instagram til i starten. Så jeg bruger metoden “Cut The Crap” når jeg sortere. Jeg gør også det at jeg tager min første indskud i “blive og ikke blive” og trykker “slet” inden jeg når at få den følelse jeg plejer at få når jeg skal vurdere og overveje om det skal slettes. Jeg kender mig selv så godt at jeg udmærket godt ved at hvis jeg venter for længe med at beslutte noget, så ender jeg med at lade det blive uden jeg egentlig burde i hvert tilfælde.

Jeg er også begyndt at bruge mit eget fjæs (altså mit ansigt og ikke facebook) som motiv – hvor jeg så prøver forskellige udtryk af. Det synes jeg er super sjovt og ikke mindst en udvikling for mig selv om at acceptere mig selv mere som jeg er, end at gemme mig væk bag linsen som jeg har det med at gøre.

2013-05-27 16.27.16 2013-05-27 16.27.39

 

 

 

 

 

 

 

 

Måske det var på tide at du selv kiggede dine Instagram fotos igennem, hvis du føler du har lidt rigeligt. Sorterede og slettede dem du ikke gad og have på mere. Det giver plads til dem du faktisk er mere stolte af end andre. En god måde at tænke på, tror jeg er denne sætning “Jo færre fotos du har at vise, desto mere tid pr. foto bruger de besøgende på hver enkelt” – Det er præcist den samme metode jeg gør med min blogside. Hellere et fantastisk oplæg en gang om måneden end 4 om måneden jeg har lavet halvhjertet bare for at virke aktiv. Det kan folk godt fornemme og læse sig frem til.

Mit mål er at gennemgå alle mine billeder fra start til slut og ende med at have de bedste at de bedste på min Instagram, men også konstant at have fokus på at jeg ikke skal lægge hver ide og spændende ting jeg ser op på Instagram bare fordi jeg har mobilen i hånden. Det er godt at være lidt selvkritisk og tænke “Er det noget folk og jeg selv ville synes om at se på via andre profiler?”

Webbygram.com 

Webbygram

Lige her til slut vil jeg også lige henlede din opmærksom på en fed webside som jeg stiftede bekendskab med her for nogle uger siden. Du kan se den her  og jeg kan kort fortælle at det er en side hvor du kan se de samme billeder som du ville kunne på din smartphone app udgave af Instagram, men i et større skærm format end på iPhone og Android. Det er et besøg værd, og jeg kan klart anbefale at du tjekker siden ud!

 

Håber at dette indlæg gør at du overvejer lidt mere hvad du smækker op på Instagram, og derved kan skabe lidt mere plads til de billeder du er mest stolt af. Kom i gang, vær selvkritisk og skab plads til nye skud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *