Præstationsangst

Jeg har en ting jeg må dele med jer. Det har været et svært problem for mig i mange år, og jeg kan tydeligt mærke at det nærmest invalidere mig i min måde at være blogger samt youtube blogger på. Jeg har været meget tavs som blogger her den sidste tid, og endnu mere som youtube video blogger. Det er ikke fordi jeg ikke har ideerne, men jeg får en følelse af at jeg skal præstere og lave et endnu bedre blogindlæg eller video på youtube for hver gang jeg lægger noget ud. Det handler ikke om at jeg føler mig hadet på nettet på nogen måde, men det hele ligger i tanken om det man gør er godt nok. Om man selv synes det er godt nok, men især det jeg frygtede mest af alt – at jeg skulle dømme mig selv udfra hvad jeg tror andre ville synes om det jeg lavede.

2013-05-30 20.35.16

Jeg lovede mig selv i starten da jeg begyndte at blogge, at jeg IKKE ville dømme mig selv på den måde, altså hvor mange besøgende jeg fik. Dømme mig udfra hvad jeg følte jeg skulle levere, yde og skrive om. I starten af min tid som blogger kørte det faktisk på skinner og jeg nød at skrive blogindlæg. Det er faktisk min lille følelses af at være en succes, som gjorde at jeg fik det svært. Det lyder lidt som et paradoks, og jeg burde være glad og bruge den ros og de  skønne kommentarer  folk giver mig som motivation og gejst til at skrive  mere. Det var det også i starten, men lidt ligsom når en solist eller nyt band har udgivet  deres debut album og får kæmpe succes med det. Så bliver efterfølgeren desto svære at få til at blive så god som man tror folk vil få endnu mere glæde af.

Dette indlæg er rimelig kringlet, langt og måske lidt svært for dig at læse igennem. Så jeg forstår godt at du måske opgiver vejen igennem. Hvis du læser videre, får du også et indblik i hvad du så kan forvente fremover fra mig som blogger og youtube blogger.

Jeg har modtaget 2-3 pakker med posten som jeg mangler at fremvise og beskrive i et indlæg – og jeg har også forsøgt at komme i gang, men jeg er så selvkritisk at det faktisk ofte efter med at jeg kassere hele teksten og begynder forfra. Derfor skal der nu lyde en kæmpe undskyldning til dem som har et produkt hos mig, hvor i venter på et spændende og beskrivende indlæg. Det er bare ikke godt nok, at jeg lader vente så længe med at sige “lås teksten” og så bare sende ud. Det er ikke spor fair at jeg ikke har meldt ud til jer, imens tiden er gået om hvordan det går med indlægget og det hele. Det har jeg ikke været god nok til.

Youtube blogkanal

Når det gælder Youtube, så har jeg også haft presset mig selv ret meget. I den forstand at jeg meget gerne vil vise, og udføre en unboxing af de produkter jeg så efterfølgende skriver om i et indlæg. Der går min stædighed for det perfekt ind og kæmper imod min usikkerhed. Den usikkerhed for om det nu er godt nok. Om jeg laver fejl, og da jeg ikke har nogle gode redigerings programmer så skal alt tages i “one take” – og det stresser mig endnu mere.

Jeg ved godt at det måske for nogen lyder en anelse som om jeg køre i rundkørsel, og sådan føles det også lidt engang imellem.  Derfor vælger jeg at bide tænderne sammen nu, lave de ting som skal gøres og så udvikle mig i at acceptere de ting jeg så får lavet, at de er gode nok.  Dette indlæg er som sagt meget lang, meget dybt og meget forklarende og det er faktisk fordi jeg har valgt at lægge alle kort på bordet. Sige det som det er, og så må folk dømme mig udfra det. Jeg gør tingene på min måde, og det må folk bare acceptere!

Så tak, ja tak til jer allesammen for en masse støtte, puf i ryggen med motivation for at komme igang igen, samt forståelse for at det faktisk kan være svært engang imellem at sige “Man er god nok, som man er” Så glæd jer, der skal nok komme mange flere indlæg på bloggen og faktisk også flere youtube klip på min kanal derinde.  Det skal nok blive spændende, sjovt og underholdende!

 

2013-05-18 15.44.41

Når en dør lukkes, åbnes en anden! 

Det handler om at tage første skridt og så tro på at det hele nok skal gå i sidste ende!

 

2 Responses to Præstationsangst

  1. Rasmus Brohave says:

    Pisse godt indlæg!

  2. June Spuur says:

    Lad være med at tænke så meget over om det nu også er så perfekt Mathias. Det er GODT NOK det du laver. Lad være med at bruge så meget tid på selvkritik men brug tiden på at få lavet nogle gode indlæg – du skriver jo godt og du har mange læsere. SKRÅT OP med det perfekte.. hvem f….. vil være så perfekt ???? Ingen er perfekte .. ikke engang jeg 😛 Vi laver det vi laver – og vi gør det vi gør – og det gør vi sgu så godt vi kan. No more no less. Go for it. Det ER godt nok. Se så at komme i sving du 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *