Skal, skal ikke?

Fotograf: Nikolai Tange www.nikolaitange.com

Fotograf: Nikolai Tange www.nikolaitange.com

Jeg har, lige siden jeg fik min første smartphone med adgang til Instagram, altid sagt til mig selv. “Kun iPhone når du skyder billeder til Instagram”. Jeg har været mega stædig og holdt fast i kun at bruge iPhonen til Instagrams.

Nu kan jeg godt mærke at jeg sidder og kigger lidt “misundeligt” på de skud andre lægger frem, som tydeligvis er taget med spejlrefleks kamera. Det er heller ingen hemmelighed at mine billeder får færre likes end de andre som bruger spejlrefleks. Det skal dermed ikke lyde sådan at jeg lever på at få likes. Jeg tager blot det faktum at nogle hellere vil se på et billede taget med spejlrefleks end kun med iPhonen, som et udtryk for at de jo søger det bedste af det bedste i forhold til kvalitet i forhold til format.

Jeg tager mig også selv i at blive imponeret og måske en smule misundelig på andre, som har taget et billede af det samme som jeg har, som får et klart bedre billede ud af det – pixelsmæssigt og andre faktorer.
Jeg kan godt mærke at kvaliteten på mine billeder har løftet sig nu hvor jeg har fået iPhone 6 hvor jeg før skød med iPhone 4S. Der er en KLAR forskel, men der er stadig et stykke vej op til DSLR kvalitet.

Spørgsmålet er så bare, skal jeg bryde min egen stædighed og bruge mit spejlrefleks til mine instagrams eller ej. Jeg har jo i 3-4 år efterhånden nægtet at “gå over til den mærke side” som jeg sjovt nok kaldte den. Jeg tror jeg har set Instagram som et smartphoneområde. Jeg søger jo, og har altid søgt efter at få det bedste ud.

Ja, det er måske lidt kryptisk forklaret. Kort sagt sidder jeg og er i tvivl om jeg stædigt skal blive på den bane hvor jeg kun bruger iPhonen og lader andre bruge spejlrefleks som de vil og dermed erkende at de bare får et bedre billede på Instagram end jeg gør.

Så …. skal, skal ikke?

Hvad er din holdning til dette?

Bruger du kun smartphone eller bruger du også et spejlreflekskamera til dine billeder på Instagram?

One Response to Skal, skal ikke?

  1. Tobias Hyldeborg says:

    Hvis billederne udelukkende skal på Instagram, synes jeg det er spild af penge, at købe et spejlreflekskamera til det.

    Hvis du derimod laver en fotoblog, eller smider billeder op på Flickr eller lign. tjenester, begynder det at give mere mening, at have et “rigtigt” kamera, fremfor at brug sin smartphone.

    Jeg tror altså ikke de fleste tænker ret meget på billedkvaliteten, når de er på Instagram. Det er jo netop det der er det fede ved mediet. Det handler om ikke kvaliteten, men motivet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *