Med kost og skraldelåg – STOMP!

Photobucket

STOMP – Ikke kun for trommeslagere!

Hvis du endnu ikke har oplevet STOMP, hverken på youtube eller live. Så kan jeg varmt anbefale dig at starte med at besøge dette link og hvis du vil have det i en lidt kortere udgave så skal du bruge dette link – Det er kort fortalt rytmiske mennesker, der trommer, hamre og laver lyde med stort set alt de kan få fat på – Bogstavligtalt!

Den gruppe du kan se på billedet herover, samt også i de youtube klips jeg har linket, optræder verden rundt med deres shows. Hvis de kommer til DK – så er jeg 100% en af dem der skal opleve deres show.

Jeg har kendt til “STOMP” i nogle år, men det er første her for nyligt, at det er blevet mere og mere noget jeg bruger min tid på. Både når jeg øver mig, og når jeg skal opleve det f.eks via Youtube. Jeg tror jeg har samme glæde ved at se på “STOMP” som fodboldinteresserede ser på en fodboldkamp. Jeg føler mig inspireret, fanget med øre og øjne på en positiv måde. Jeg kan sidde i flere timer og se på det, og hvis du tror at STOMP kun er for trommeslagere at lave. Så tager du faktisk fejl! – “STOMP” er for ALLE og her kan både børn, voksne og det grå guld også være med.

Du gør det, uden at lægge mærke til det!

Kender du ikke det, at du sidder derhjemme og lytter til en god sang i radioen, eller i din smartphone? – og pludselig sidder du og laver rytmer med hænderne imod låret med hænderne, du sidder måske også og laver små spjæt med foden i takt eller for den sags skyld sidder med en blyant og slår takten i bordet.  Det handler om at være kreativ, og her er der ingen grænser folkens! Lyt til rytmen du høre, eller den du selv skaber. Hold en god rolig grundtakt i hovedet og leg så med de andre små detaljer med hænder og fødder. Det er pisse sjovt. PRØV DET!

Jeg havde faktisk tænkt mig at vise jer et link hvor Jacob Aaskov laver “Body drum”, men han har desværre slettet dem han har lavet. Så jeg fandt denne gut, som også gør det. Se her hvordan han fyre den af! – men roooolig nu! Du behøver ikke gøre alt efter lige med det samme. Start stille og roligt. Der findes en del videoer på youtube, hvor det bliver forklaret og lavet på basic niveau.

Photobucket

Hvad er fedt ved STOMP?

Stemningen, energien, rytmerne, den kreative tanke. Det hele! – Jeg kunne blive ved med at finde ord for hvad der er fedt ved “STOMP”. Du kan på billedet herover, se hvad for en energi og dynamisk måde de udøver rytmen på, og har det altafgørende sammenspil mellem hinanden. De ved hvor de har hinanden, og det kræver mange timers træning, både alene men også når de er sammen.

Jeg bliver nok ikke så professionel som denne gruppe, men jeg har fundet ud af hvor meget det giver mig at øve, se og lytte til dem. Det giver mig smil på læben, og lyst til at give den endnu mere herhjemme for at udvide min rytmiske tekniske horisont, og lege med rytmerne.

Hvad med dig? – Skal du prøve!
If you feel it, you can do it! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *