Mobning må og skal stoppes!

MOBNING MÅ OG SKAL STOPPES!

På baggrund af Lisette Melgaard´s blogindlæg på sin blog, tager jeg nu selv emnet om mobning op.

Dette ord mobning, er noget der får mig selv til at gyse, når jeg tænker tilbage på den tid der står allerklarest for mig, når jeg tænker på ordet mobning. Det er en af de ting, der for mig har været mest prægende på en ødelæggende måde for mig i mit liv. Som jeg har beskrevet i blogindlægget At leve med ADHD, og senere hen også omtalte i Slutningen på starten. Så ville jeg ønske at jeg havde været testet for ADHD/ADD allerede dengang jeg var tæt på at begynde i skole, eller deromkring.

Hvis jeg havde fået den viden, om mig selv og det jeg faktisk “indeholder” der kan forklares som ADHD/ADD, så havde mit liv set helt anderledes ud, og ikke været præget så stærkt af mobning, misforståelser og lavt selvværd. Jeg var jo i andres øjne bare “anderledes” og måske derfor at nogle kunne finde på at dømme mig på ting jeg gjorde, ting jeg sagde eller de ting jeg fokuserede meget på mht. fritidsinteresser og andet.  Det er selvfølgelig “nemt at være bagklog” og fortiden er fortid. Det virker dog for mig pænt skræmmende, at vide at man faktisk kunne havde fået en klart bedre start, og måske helt undgået oplevelser, nederlag og mobning i sit liv.

Jeg tror, eller nej jeg ved at mange af dem der mobber. Selv har været udsat for psykiske hårde oplevelser, hvad enten der er derhjemme eller andre steder. I skolen er dog mest synligt at der er denne mobning der bunder i at – Skolen altid har været base for magtkampe, hiraki og dannelse af rygter der blot har til hensigt at nedgøre dem, som rygtemagerne ser som nemme offerroller, eller stærkere end dem.

Vi kan gøre noget

Mit ønske er at alle har det godt, og har overskud til at glædes ved andres forskellighed, styrker og støtter dem i deres svagheder, det er måske lidt en utopi i forhold til hvor stort et problem det er, men også hvor skjult mobning kan blive. Vi kan nok allesammen blive enige om at mobning ikke har anden virkning end at det er totalt ødelæggende for den der bliver mobbet. Der er endda oprettet facebookgrupper f.eks Stop mobning og  Stop Mobning – Som du kan se så er begge grupper støttet op af mange, og det viser at problemet faktisk tages alvorligt.

Skolerne skal endnu mere med i kampen.

Skolerne er blevet bedre generelt set, til at håndtere mobning. Især i de mindste klasser bliver der taget hånd om problemer. I fremtiden vil i nok komme til at se flere klasser hvor der både indgår en lærer samt en pædagog. Dette gør at den sociale del at klassen også kommer i fokus. Det synes jeg er hammer vigtigt, da jeg desværre på egen krop og psyke har prøvet det modsatte. At der ikke var styr på hvad der skete af mobning, psykiskt terror og rygtespil. Jeg synes dog at vi mangler noget af denne fokus i de større klasser, samt i gymnasiet hvor man netop burde tro at eleverne er blevet så “voksne” at mobning ikke er tilstede. Det er desværre ikke tilfældet med alle skoler.

Så hør her, du kan gøre en forkel. Ja dig, der læser dette. Uanset om du er lærer, pædagog, mobber eller offer. Prøv og skab en dialog sammen, i stedet for at vende ryggen til. Bliv bedre til at forstå hinanden, og hjælp hinanden, Vær åben, ærlige og gør jer selv den kæmpe tjeneste at smid fortiden væk. Lad os starte en god bølge af smil, tryghed og gode oplevelser for alle. Det lyder som billig reklamekliche, men tænk nu over det!

Jeg vil undlade at gå endnu dybere ind i emnet med skolerne for denne gang, så indlægget ikke bliver en større roman at læse end det er allerede. Beklager, men emnet er noget der ligger mig meget nært.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *