Vindermentalitet – Har du det?

Vindermentalitet, er det noget vi er født med eller noget der kan trænes op? Kan en person med taberfølelse overvinde sig selv, og blive til en succesrig viljestærk vinder? Jeg er hverken psykolog eller professer i den slags, men i dette blogindlæg giver jeg mit syn på hvad det kan udvikles af.

Jeg skal da gerne være den første til at række hånde op, hvis folk beder dem der ikke føler sig rigtig som en vinder, om at række en hånd i vejret. Jeg har skam prøvet at mærke bunden, hvis toppen er succes og selvtillid.

Jeg har dog af flere omgange forsøgt at finde ud af hvad der egentlig skal til før jeg, og måske andre i samme situation, kan formå at rejse sig. Blive den vinder man ønsker sig at blive. – Det sker nemlig ikke på 5 min!

En proces – en kamp hver dag!

Styrke

Det er en proces man skal igennem. Nogle er hurtigere end andre, og det må man tage med. Jeg sad pludselig på youtube og fandt en kombi af musik og video, hvor jeg pludselig tænkte. Det her er da noget af den tankegang, følelse, og morale som virkelig gør en til en vinder. Det er i hvert fald en af de fundamentale ting man skal arbejde. Træning, vilje, og at turde se frygten i øjnene. Videoens link får du sidst i blogteksten.  Da jeg gerne lige vil holde dit fokus på teksten lidt endnu.

Inspiration

Jeg kan nævne op til flere mennesker, både kendte og ukendte, som har givet mig noget atSundheds og livstilscoach tænke over, samt inspiration til at tage kampen op imod taberfølelsen. En af de helt store inspirationskilder for mig har helt klart været Chris MacDonald, som nærmest alle i det danske land kender bare en smule til.  Han har været en af dem, som gjorde at jeg fik taget mig sammen til at gå i fitnesscenter og få tage hul på det at træne kroppen. Jeg har dog været lidt “off” den sidste tid. Jeg skal helt sikkert i gang igen, det er klart!

Coach, tidligere jægersoldat.En anden jeg ser som stor inspirationskilde er B.S. Christiansen. Jeg er imod militæret, skal  jeg lige med det samme sige, men hans tankegang om at finde sine grænser, konfrontere sig med dem og komme godt videre. Det at presse sig selv til det yderste. Det at kende sig selv så godt, at man ved at når man når den grænse hvor man faktisk ville give op. At man ved at det skal man tage dybt seriøst og bevare roen og selverkendelse. Det kan jeg lære rigtig meget af.

Lidt mere personligt

Hvis jeg skal nævne en, som i givetvis ikke kender til. Så er det Rasmus Grosell, som jeg Trommeslager og coachlærte at kende på Den Rytmiske Højskole. Han er trommeslager, og rigtig god til det endda. Hans måde at møde mig som elev på, da jeg gik på “DRH” (Den Rytmiske Højskole) vendte fuldkommen om på min frygt for at være dårligere end andre. Især den følelse af frygt for om man var god nok til det, som man  egentlig følte sig okay god til. Jeg husker tydeligt det allerførste Rasmus Grosell sagde til første “Workshop” – “I skal ikke se mig som en lærer, men som jeres kollega og ven”

Pludselig forsvandt noget af den frygt for “ikke at være god nok” og jeg følte at endelig var der plads til mig også.  Rasmus Grosell lærte mig at man faktisk er noget, selvom man ikke ejer redskabet der skal bruges til dette. Jeg har f.eks aldrig ejet et trommesæt, og jeg følte mig derfor ikke 100% som trommeslager, men på en eller anden måde fik Rasmus min tankegang vendt 180 grader ved at sige. “Mathias, i mit øvelokale står et trommesæt. Det er nu dit, føler du dig som trommeslager nu?” – hvortil til jeg sagde ja!
Den tanke blev i mit hoved længe efter, og jeg husker mig selv på den. Selv den dag i dag, husker jeg hans spørgsmål og råd.

Fortid, Nutid og Fremtid.

Jeg har tidligere i mine indlæg, fortalt at min fortids mobning og så videre har sat sit store præg på hvordan jeg er i dag.  Det er en klods om mit ben, men jeg glemmer også lidt at det er mig selv der må fjerne den klods. Det er jeg den eneste der kan. Jeg må og skal finde vilje, lysten og styrken til at kalde fortid for fortid, og se frem imod fremtiden med positive øjne. Det er en kamp, hver dag! Det kræver træning, øvelser og mange nederlag før man når i mål, og nu får i så det link som faktisk fik mig til at skrive dette blogindlæg.
Musikken er lavet af “Muse” sangen er Survival og videoen er fra forskellige Olympiske leges vinderøjeblikket og indre mentale kampe. – Så den, og find så ud af hvordan du finder din vindermentalitet.

God fornøjelse! –> Se videoen HER!

– Herunder har jeg fundet nogle gode billeder der beskriver “Vindermentalitet”

Koncentration

Koncentration

Fokus

Fokus

Balance

Balance

Bryde grænser

Bryde gr

Viljen til at komme i mål

Viljen til at n

Bearbejde nederlag, og rejse sig igen!

Photobucket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *